RORO OPENING

24 OKTOBER 2021

RORO nodigt u uit voor de onthulling van drie nieuwe kunstwerken in Rotterdam Noord.

RORO brengt tijdelijke beeldende kunst in de buitenruimte van Rotterdam. Elk jaar zijn op drie verschillende locaties, nieuwe werken te zien, gemaakt door Rotterdamse kunstenaars.

Op zondag 24 oktober 2021 worden de nieuwe kunstwerken feestelijk onthuld. Er is muziek, performance, ruimte voor gesprek en gezelligheid. Kom en wandel mee met ons langs de verschillende locaties!

15:00u Maarten Bel
Bergselaan 77A (startlocatie)

16:00u Max Wijlacker
Bleiswijkplein (NIEUW!)

17:00u Noortje Stortelder
Gerard Scholtenstraat 61B, Café de Bel

Na de onthulling zijn de kunstwerken t/m 28 augustus 2022, 24 uur per dag, 7 dagen per week door iedereen vrij te bekijken én te becommentariëren.

Deze editie van RORO wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuur Concreet, Wijkraad Liskwartier en Wijkraad Oude Noorden.

Blijf nog even want er is nog veel meer te beleven tijdens de opening!

Peer Hommel

Op het rapport een zes voor de Nederlandse taal, een achtenhalf voor de Rotterdamse.
Zo schrijft Peer uiterst toegankelijke verzen uit de millenialproblematiek en weet zij bewonderenswaardig goed weg te blijven van opsmuk als politiek en actualiteiten.
Verwacht klein herkenbaar leed, stads verlangen en hier en daar een grote mond die aan de horizon lijkt te grijnzen. Best te verteren met een klein sigaartje en een glaasje rood. Peer draagt gedichten voor geïnspireerd door het werk van de exposerende kunstenaars.

Doreen van der Meer

Doreen van der Meer schildert haar performances en haalt haar inspiratie uit het expressieve felgekleurde nachtleven. Een wereld die vooral anders is, door haar tijdelijkheid, waar mensen de droomversie van zichzelf kunnen laten zien. Dit is meer voelbaar dan zichtbaar in het werk. De lichamelijke kwetsbaarheid, wordt vooral met humor benadrukt. Op het terras van café de Bel, de eindlocatie van de route, toont Doreen haar performance voorafgaand aan de onthulling van het laatste kunstwerk.

Badaboooom Brass

Badaboooom Brass kopert er lekker op los in de stijl van New Orleans Brass! Tijdens de opening zullen zij u de juiste kant op leiden. ‘We feel like funkin’ it up!!’

Bring your kids! Please 🙂

De opening van RORO is een kindvriendelijk evenement. De route is kort, er is veel te zien en te beluisteren. Speciaal voor hen is er een kleine creatieve activiteit die te maken heeft met de drie nieuwe kunstwerken.