RORO OPENING

27 NOVEMBER 2022

RORO nodigt u uit voor de onthulling van drie nieuwe kunstwerken in Rotterdam Noord.

RORO brengt tijdelijke beeldende kunst in de buitenruimte van Rotterdam. Elk jaar zijn op drie verschillende locaties, nieuwe werken te zien, gemaakt door Rotterdamse kunstenaars.

Op zondag 27 november 2022 worden de nieuwe kunstwerken feestelijk onthuld. Er is muziek, ruimte voor gesprek en gezelligheid onder het genot van een hapje en een drankje. Kom en wandel mee met ons langs de verschillende locaties!

14:00u Anne Kolbe
Bergselaan 77A (startlocatie)

15:00u Quinda Verheul
Tollensstraat 110 (NIEUW!)

16:00u Tonio de Roover
Gerard Scholtenstraat 61B, Café de Bel

Na de onthulling zijn de kunstwerken een jaar lang, 24 uur per dag, 7 dagen per week door iedereen vrij te bekijken én te becommentariëren.

Deze editie van RORO wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuur Concreet, Wijkraad Liskwartier en Wijkraad Oude Noorden, Elise Mathilde Fonds en Rotterdams Vrouwenfonds.

RORO route met een nieuwe locatie!

Blijf nog even want er is nog veel meer te beleven tijdens de opening!

Peer Hommel

Peer Hommel draagt bij iedere onthulling een zelf geschreven gedicht voor geïnspireerd op het werk van de exposerende kunstenaars. Leuk weetje: Dit gedicht is gedurende de expositieperiode 24/7 te lezen op een plaquette bij het kunstwerk.

‘Op het rapport een zes voor de Nederlandse taal, een achtenhalf voor de Rotterdamse.
Zo schrijft Peer uiterst toegankelijke verzen uit de millenialproblematiek en weet zij bewonderenswaardig goed weg te blijven van opsmuk als politiek en actualiteiten.
Verwacht klein herkenbaar leed, stads verlangen en hier en daar een grote mond die aan de horizon lijkt te grijnzen. Best te verteren met een klein sigaartje en een glaasje rood.’

Saint Andrews Pipe Band Rotterdam

Een deel van de Saint Andrews Pipe Band vergezelt ons tijdens de wandelroute. Leuk weetje: Maarten Bel speelt ook mee!

De Saint Andrews Pipe Band is opgericht op 1 september 1981 in Rotterdam door een groep enthousiaste muzikanten met een voorliefde voor traditionele Schotse doedelzakmuziek. Vooral het plezier om samen muziek te maken is de basis dat de band na zoveel jaren nog steeds een groot aantal spelende leden heeft. Optredens worden verzorgd bij festiviteiten, herdenkingen, bruiloft en verzin het maar. De Band treedt op in zowel Full-, als Day Dress uniform en draagt de tartan (ruit) Modern Hunting Stewart.

Bring your kids! Pleas 🙂

De opening van RORO is een kindvriendelijk evenement. De route is kort, er is veel te zien en te beluisteren. Speciaal voor hen is er een kleine creatieve activiteit die te maken heeft met de drie nieuwe kunstwerken.

Soep van Boergondisch Rotterdam om op te warmen