Over RORO

RORO brengt tijdelijke beeldende kunst in de buitenruimte van Rotterdam. Elk jaar maken drie Rotterdamse kunstenaars een werk dat twaalf maanden lang, 24/7 te zien is op drie verschillende locaties. Experiment en ontmoeting staan centraal in het programma van RORO. Een breed publiek maakt kennis met de diversiteit van hedendaagse kunst, terwijl de kunstenaars de kans krijgen nieuwe vormen en technieken te ontdekken. Het resultaat is een groeiende serie werken met vele gedaantes: van conceptueel tot esthetisch, van ambachtelijk tot digitaal, van minimal tot monumentaal.

Elk werk is speciaal voor RORO gemaakt en maakt deel uit van een programma met events, gesprekken en performances, voor kunstenaars, wijkbewoners, kunstliefhebbers en passanten. Ook is er een educatief programma voor basisscholen, waarin kinderen het maakproces van het kunstwerk volgen en zelf ook aan de slag gaan. Na een jaar is het tijd voor de grote wissel; dan zijn er weer drie nieuwe kunstwerken te ontdekken in de Rotterdamse buitenruimte.

Wil je op de hoogte blijven van het programma van RORO? Op Instagram en Facebook doen we verslag van actuele activiteiten zoals atelierbezoek, educatieve projecten, ontmoetingen en natuurlijk de opening: #RORO #ROROtalks #ROROatelier #ROROpitch #ROROindeklas #ROROopening.