RORO Buiten laat zien dat wisselende kunst in de buitenruimte op een onderzoekende manier mogelijk is. RORO is er voor de kunstenaar met de wens om in deze buitenruimte te werken. Elke 6 maanden, 3 nieuwe kunstwerken op 3 verschillende locaties in Rotterdam Noord.

NU

RORO Buiten is een beeldende kunst-organisatie in Rotterdam. Al vijf jaar nodigt RORO op drie plekken in de buitenruimte ieder half jaar kunstenaars uit om hun kunstwerken tot uitvoering te brengen. De kunstprojecten hebben vele gedaantes, van conceptueel, fotografisch, architecturaal, performance, minimal, monumentaal tot sociaal-kunst. 

Er zijn twee feestelijke opleveringen per jaar, eind maart en eind september, met een muzikale optocht die altijd eindigt bij café de Bel op de hoek van de Benthuizerstraat – Gerard Scholtenstraat. 

VROEGER

RORO buiten is ontstaan vanuit RORO Binnen (2011-2017) Het RORO Museum was het kleinste museum van Rotterdam en bevond zich binnen de muren van café de Bel. Het museum bood kunstenaars de mogelijkheid om gedurende twee weken werk te presenteren in een glazen kubus.

TOEKOMST

September 2019 gaat de tiende editie van start, met een monumentaal conceptueel werk van Herman Lamers, een participatie project voor het Oude Noorden van Maik Mager en een monumentaal werk van illustrator Seb Agresti. 

In de toekomst wil RORO Buiten voor de verdere edities onderzoek doen naar uitbreiding richting het wat hardere centrum van Rotterdam.